Op bezoek bij de imker in de buurt

Op zaterdag 13 juli opent Imkervereniging Hardenberg e.o. haar deuren tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Bezoekers zijn welkom in de bijenstand aan de Posthoornweg 20 in de Krim en krijgen van de aanwezige bijenhouder een kijkje in de bijenkast. Daarnaast vertellen de imkers je graag over de wondere wereld van honingbijen. Toegang is gratis!

In de buurt

De Landelijke Open Imkerijdagen is een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) waarbij wij als lokale NBV-vereniging graag aansluiten. Tijdens de open dag verwelkomen we bezoekers van jong tot oud en vertellen we over de werkzaamheden als imker. Uiteraard geven we graag advies over hoe jij de bijen kunt helpen. Daarnaast wordt er van 11.00-12.00 uur en van 14.00-15.00 uur honing geslingerd, kan je zien hoe een volk opgroeit en ontwikkelt, bijen observeren en is er verkoop van veel bijen gerelateerde produkten.

Bijen zijn belangrijk!

Insecten en in het bijzonder bijen zijn volop in het nieuws. Vooral hun leefomgeving en daarmee het aanbod van dracht ofwel voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van groot belang zijn voor de bestuiving van vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom goed om onze omgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Hoe je dat het beste kunt doen vertelt de imker je graag.

Mooie hobby

Tijdens de Open Imkerijdagen openen we deuren die normaal gesloten blijven voor het publiek en nemen we samen een kijkje in de bijenkast. Je zult zien dat bijenhouden een geweldige hobby is waar veel bij komt kijken. We nodigen je daarom graag uit op zaterdag 13 juli aan de Posthoornweg 20 in de Krim. Graag tot dan!

Meer info

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Benner, voorzitter NBV Afd. Hardenberg e.o., email : voorz.bijenhardenberg@gmail, Tel. 0611081632

Auteur: Imkervereniging Hardenberg