Ruim 6000 euro voor het Gehandicapte kind

De Round Table Noord Salland heeft 6260,79 euro opgehaald voor stichting het Gehandicapte kind. De cheque werd door voorzitter Frank Wiersma overhandigd aan Gert Overweg en Piet-Cees van der Wel tijdens het jaarlijkse “Feestje aan de Vecht”.

Rick Brink, die een paar weken geleden plotseling overleed, was een belangrijke ambassadeur voor de stichting. “Elk jaar maken we een zorgvuldige afweging waar de opbrengst van ons feest naar toe gaat”, vertelt voorzitter Wiersma. “Dit jaar waren we er zo uit. Rick Brink was niet alleen een belangrijke ambassadeur voor mensen met een beperking, maar ook voor onze regio. Het voelde goed, temeer omdat één van onze leden goed bevriend was met Rick, om het Gehandicapte kind als goede doel te kiezen”.

De stichting heeft als missie dat alle kinderen zo veel als mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. De meeste kinderen leren leven met hun beperking. De grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen. Daarom is het belangrijk om hen daar zo goed mogelijk in te faciliteren. Donateurs maken op dit moment met elkaar 382 projecten mogelijk. Daarmee zorgt het Gehandicapte kind dat zo’n 30.000 kinderen met een handicap samen met leeftijdgenootjes kunnen spelen, leren en sporten.

Rick Brink was de beste vriend van Gert Overweg die ook nog zijn zwager was en Piet-Cees van der Wel een goede vriend. Zij namen de cheque uit handen van voorzitter Wiersma in ontvangst. Er stond 6260,79 euro op. De mannen waren overweldigd door het prachtige bedrag. “Rick is er dan misschien niet meer, maar het is de taak van ons allemaal dat we zijn gedachtengoed in leven houden”, aldus Overweg. Daar sluit van der Wel zich bij aan: “Hij had dit vast prachtig gevonden. We blijven ons inzetten om de leefomgeving voor mensen met een beperking te verbeteren. Rick’s missie is nu ook onze missie”.

Voorzitter Frank Wiersma kijkt terug op een mooie avond. “We hebben niet alleen een prachtig feest gehad met elkaar, het bedrag op de cheque geeft deze avond extra glans. Door de verkoop van kaarten en dozen wijn hebben we als Round Table dit mooie bedrag kunnen doneren. Het is ieder jaar weer bijzonder als we een goed doel kunnen steunen, maar deze editie kwam het goede doel dichterbij dan normaal en dat maakte deze avond helemaal speciaal.”

Auteur: Piet-Cees van der Wel