Klachtenprocedure

Op deze pagina leggen wij onze klachtenprocedure graag aan u uit.

Wij hebben een klachtenprocedure vastgesteld om verschillende belangrijke redenen.

Ten eerste zorgt een formele klachtenprocedure ervoor dat er een gestructureerde manier is om klachten van kijkers, luisteraars of andere belanghebbenden te ontvangen en af te handelen. Dit helpt ons als streekomroep om consistent en transparant te reageren op zorgen en problemen, wat bijdraagt aan het behoud van het vertrouwen en de geloofwaardigheid van ons publiek.

Daarnaast biedt een klachtenprocedure de streekomroep de kans om te leren van feedback en om eventuele tekortkomingen in onze programma’s of diensten aan te pakken. Dit kan leiden tot verbeteringen in de kwaliteit van de inhoud en de dienstverlening, wat uiteindelijk de algehele ervaring voor het publiek verbetert.

Ook is het hebben van een klachtenprocedure voor ons een hulpmiddel om te voldoen aan de normen en verwachtingen die zijn vastgesteld door regelgevende instanties, en het voorkomt mogelijke juridische problemen.

Ten slotte tonen wij met een effectieve klachtenprocedure dat de streekomroep om de mening van het publiek geeft en bereid is verantwoordelijkheid te nemen voor eventuele fouten.

Informatie over de klachtenprocedure

U kunt een mail sturen naar klachten@streekomroeponline.nl.

De streekomroep beschikt over een vast aanspreekpunt voor klachten. Uw mail via klachten@streekomroeponline.nl wordt behandeld door het gezamenlijke bestuur dat maandelijks bijeenkomt. Uw klacht wordt schriftelijk vastgelegd in een klachtenformulier.

Om een klacht goed te kunnen verhelpen is het van essentieel belang dat alle gegevens rond de klacht correct worden vastgelegd. We gebruiken deze informatie ook voor het verbeteren van ons (programma-)aanbod en de bedrijfsvoering. Met het oog op de AVG-wetgeving worden de persoonsgegevens alleen bewaard zolang de klacht in behandeling is.

De omroep reageert binnen 5 werkdagen op een klacht of bevestigt de ontvangst.

In een aantal gevallen kan een klacht wellicht snel worden verholpen. Bijvoorbeeld het corrigeren van een typefout of onvolledigheid in een nieuwsbericht. Wanneer een dergelijke klacht binnenkomt dan voeren wij de correctie uit en ontvangt u hier een bevestiging van. Indien het oplossen of beantwoorden langer duurt dan 5 werkdagen dan stuurt de streekomroep in ieder geval een ontvangstbevestiging met nadere informatie over de klachtenprocedure.

Uw klacht wordt geanalyseerd en geëvalueerd, zodat de oorzaak van de klacht wordt achterhaald.
Wij onderzoeken hoe de omstandigheid waarop de klacht betrekking heeft kon ontstaan. Ook moet er een uitspraak worden gedaan op de vraag of de klacht valide is. In een aantal gevallen is het denkbaar dat het een journalistieke en/of creatieve keuze betreft die niet overeenkomt met uw voorkeur. Bij de terugkoppeling zullen wij u onze beslissing toelichten.

Op basis van de analyse en evaluatie wordt zo nodig een corrigerende maatregel genomen om de klacht op te lossen en wordt een preventieve maatregel genomen ter voorkoming van herhaling.
Wanneer uw klacht terecht is dan zal de omroep er alles aan doen om een corrigerende maatregel te treffen, of in ieder geval een preventieve maatregel ter voorkoming van herhaling.

Wanneer er naar aanleiding van een klacht een corrigerende of preventieve maatregel is genomen dan informeren wij u hierover.

Wij informeren u ook wanneer er geen corrigerende of preventieve maatregel kan worden genomen.

Als u meer wilt weten over onze klachtenprocedure, neemt u dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *