Uitbreiding industrieterrein Lemelerveld krijgt vorm

’t Febriek, zoals het Lemelerveldse industrieterrein heet, heeft een forse uitbreiding zuidwaarts gekregen. Daartoe ging vorig jaar september de eerste schop de grond in. Onder toeziend oog van wethouder Betsy Ramerman en de voorzitter van de Lemelerveldse voorzitter van de Ondernemersvereniging Marcel Reimink, werd toen gestart met dit project. Sindsdien zijn aannemers, opzichters en graafmachines volop aan het werk geweest om de weilanden bouwrijp te maken en inmiddels zijn de resultaten duidelijk zichtbaar: waterpartijen, straten, riolering en bekabeling zijn de afgelopen maanden in hoog tempo aangelegd en van de voormalige weilanden is niets meer te zien. De opzichter is tevreden: “We liggen mooi op schema, ondanks de grote hoeveelheden regen van de afgelopen tijd. Als het zo doorgaat dan kunnen nog dit jaar de eerste bedrijven zich hier vestigen.” Ook de Dalfser wethouder Ramerman ziet het allemaal met een tevreden glimlach aan. “Dit gaat een heel mooi terrein worden. Goed dat het lekker opschiet, want de nieuwe ondernemers staan te popelen om te beginnen.” De aannemer denkt nog enige weken nodig te hebben alvorens de oplevering kan plaatsvinden.

Het terrein zal mede door de inzet van een ecoloog een groen en duurzaam aanzien krijgen. Zo komen er veel bomen en zijn voor de wateropslag wadi’s aangelegd. Ook zal de groene zone langs de N348 (Raalte-Hoogeveen) gehandhaafd blijven.

Voor de kavels op het 9 hectare grote terrein is veel belangstelling. Voor wie pakweg een kavel van een hectare zou willen kopen op dit nieuwe industrieterrein moet rekenen op een prijs van zo’n slordige € 1.400.000, -. En een kleinere kavel van zo’n 3000 m2 vraagt van de nieuwe ondernemer altijd nog een investering van bijna € 300.000, -.

Het nieuwe industrieterrein ligt volgens provinciale kaarten in een gebied met een lage verwachting wat betreft archeologische vondsten en dat is in overeenstemming met de realiteit: er zijn voor zover bekend geen bodemvondsten aangetroffen.

Op de foto van 22/6 is een forse uitbreiding: 9 hectare nieuw industrieterrein.

Auteur: Wim de Jonge

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *