Duim omhoog voor moestuin en zwembad

Voor het derde jaar op rij reikte PvdA/GroenLinks Twenterand een rode en een groene duim uit aan personen of instellingen die sociale en duurzame initiatieven nemen die er toe doen in de gemeente Twenterand. Gelet op het aantal aanmeldingen neemt de bekendheid van deze onderscheiding onder de Twenteranders elk jaar toe. Je kunt ook concluderen dat er in Twenterand steeds meer rode en groene initiatieven bijkomen. Uiteindelijk zijn zes initiatieven genomineerd.

Voor de rode duim: Join Us van ZorgSaam Twenterand voor jongeren met eenzaamheidsproblemen, de vrijwilligers van zwembad ”De Groene Jager” in Den Ham en de taalambassadeurs van het Taalpunt die zich inzetten voor alfabetisering.

Voor de groene duim: Geert Euverman van de vogeltelgroep Engbertsdijksvenen, het Repaircafé in Vroomshoop en Ivonne Steege met haar moestuin voor de voedselbank in Twenterand.

Op woensdag 20 juni was het dan zover. In het punt hielden de genomineerden vol passie hun betoog voor de jury en voor ca 50 meegekomen fans, die betrokken waren bij alle genomineerden en geen partij kozen.  De jury, bestaande uit vier personen, had het er lastig mee. Er zijn maar twee duimen, dat zijn er eigenlijk vier te weinig. Na lang wikken wegen besloot de jury, het zwembad “De Groene jager” en de moestuin van Ivonne Steege te belonen met de rode resp. de groene duim. Winnaars kunnen zich niet nog een keer nomineren of genomineerd worden, dus kwam het voorstel om ze volgend jaar bij de jurering te betrekken.

Foto: de genomineerden en de winnaars

Van links naar rechts:

Diane Companje (taalambassadeurs), Bo Harsmolle (Join Us), Henri Lange (zwembad De Groene Jager), Stephan Reusken (raadslid PvdA\GroenLinks) Ivonne Steege (moestuinen),  Bert Jansen (Repaircafé), Geert Euverman (vogeltelgroep Engbertsdijksvenen).

Door Alfred Roelofs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *