White Child gaat hard, harder, hardst

OMMEN – Het lijkt een nieuwe ster aan het rockfirmament, maar iedere rockliefhebber die vertrouwd is met de regionale rockscene kent ze al langer: classicrockband White Child. Technisch gezien bestaat de formatie al ruim 10 jaar. Optredens bij lokale rockfestivals, motortreffens,  cafés, concertzalen en op pleinen, het publiek staat er altijd in grote getalen. De muzikale heren zijn allen inmiddels zeer bekend en geliefd in de regio. Met nummers van onder meer Def Leppard, Whitesnake, Ozzy Osborne, Pink Floyd, Deep Purple en Rainbow, kunnen de rockfans altijd luidkeels meezingen.

Traditioneel was voorheen de laatste muziekavond van het Bissinghseizoen er eentje om geld op te halen voor het goede doel. Vrijwilligers achter de bar en de muzikanten die voor niks optraden. Nog een veiling erbij met mooie prijzen en de gehele opbrengst was voor het goede doel. In 2013 was dat goede doel de behandeling van de Ommer peuter Chayenna die neuroblastoomkanker had. Helaas overleed het meisje al voordat het concert er kwam. Het goede doel werd toen, in goed overleg, KIKA en het concert ging door.

Zanger van het eerst uur Dennis Volkerink zegt daarover: “Dat benefietoptreden bleek succesvol. Niet alleen voor wat betreft de opbrengst, maar ook de muzikanten klikten. We hebben toen besloten het een vast karakter te geven. “

In die bezetting werd steeds vaker opgetreden, maar de heren waren ook druk met al hun andere bands. Echter in de coronatijd hadden de leden van White Child het druk met andere zaken dan optreden met elkaar, een aantal leden vonden andere bands en het werd een beetje stil. Daar kwam bij toeval verandering in.

Volkerink daarover: “In september van 2022 werd ik toevallig door Wilco gevraagd om in een gelegenheidsbandje mee te doen bij de opening van de HMH in Ommen. Daar leerde ik ook onze huidige drummer Jan Habers kennen die met Wilco bij Sun King speelt. Dirk zou trouwens eigenlijk ook meedoen, maar die kreeg nog corona. Maar dat was eigenlijk de eerste stuiptrekking richting White Child mark 4, waar we nu inmiddels zitten qua bezetting.”

Wie van rock houdt en uit de regio komt is deze heren ongetwijfeld vaker tegengekomen. De muzikanten zijn bekend van meer bandjes in de regio en treden wekelijks op. De huidige samenstelling van de band: zanger Dennis Volkerink, op gitaar en zang Wilco Lindeboom en Robert Bouwhuis, bassist Jan Colijn, op drums en zang Jan Habers en op keyboards en zang Dirk van der Plas.

Omdat drie van de leden ook bij een andere zeer populaire band Sun King spelen en de rest er ook leuke projecten naast heeft, mikken ze nu op minimaal eens per maand optreden. Als je de pagina van de band op facebook ziet, wordt dit ruim gehaald.

Foto: Stefan Schipper

Tekst Roos ter Beek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *