“Following the River”: hardlopen voor het Vechtgenotenhuis

Morgen 21 juni is het zover. Op de langste dag van het jaar gaat amateursporter Henk Meppelink uit Gramsbergen op zijn 62e de ultieme uitdaging aan: 200 km hardlopen voor het goede doel, het Vechtgenotenhuis in Ommen. Dat is een centrum dat psychosociale zorg biedt aan mensen die geraakt zijn door kanker in. Dat kunnen zowel patiënten als naasten en familieleden zijn. Henk heeft het van dichtbij meegemaakt: in 2015 verloor hij zijn vrouw Roelie aan kanker.

Henk weet waar hij aan begint en heeft al de nodige ervaring als hardloper. Er staan inmiddels al meer dan honderd marathons op zijn naam en vele kilometers hardlopen in binnen- en buitenland. Hij beseft als geen ander dat het geen eenvoudige opgave zal zijn om zo’n lang traject te volbrengen, maar hij heeft flink getraind. Toch zal het voor het eerst zijn dat hij een dergelijk lange afstand in één keer zal lopen. Hij liep al eens een tocht van meer dan driehonderd kilometer, maar deed dat in vijf etappes. En nog een gegeven: hij is niet meer de jongste…

Niet geheel toevallig op 21 juni, de geboortedag van Roelie, begint hij zijn tocht bij de oorsprong van de Vecht in Duitsland. De volgende dag hoopt hij te finishen bij de monding van de Vecht in het Zwarte Water, ten noorden van Zwolle. Zijn vrouw bedacht destijds de slogan: “Ren voor je leven”. Henk organiseerde om die reden meer loopacties voor zijn missie: geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker en ondersteuning bij het omgaan met deze ziekte.

Tijdens het afscheid van Roelie, werd op haar verzoek als laatste muziekstuk “Following the River” van de Rolling Stones gedraaid. Hun interpretatie van de tekst: dat wanneer je elkaar in de stroming, of grillige bochten van de rivier (het leven) kwijtraakt, je elkaar uiteindelijk bij de monding van de rivier weer zult ontmoeten. Dat geeft Henk hoop en inspiratie. Vanaf dat moment had hij een bijzondere band met de Vecht en rent hij zijn kilometers vaak ergens in de buurt van, of langs deze rivier.

De opbrengst van deze doneeractie gaat naar het Vechtgenotenhuis in Ommen, een ontmoetingsplek voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad. Daar zal de opbrengst van Henk’s actie worden gebruikt voor een update van het interieur van de boerderij op Landgoed Stekkenkamp aan de Beerzerweg. Wie een bijdrage wil leveren kan bijvoorbeeld voor €20,- het unieke sportshirt “Following the River” kopen. Van dit bedrag komt €15,00 ten goede aan het Vechtgenotenhuis. Het shirt is te bestellen bij prinssport.nl/product/ren-voor-je-leven-shirt/ en is ook verkrijgbaar en af te halen bij het Vechtgenotenhuis (info@vechtgenoten.nl/ tel.0639032263).

Kijk voor meer informatie over de actie op www.vechtgenoten.nl/followng-the-river/ en op de persoonlijke Actiepagina van Henk via: https://acties.kwf.nl/fundraisers/

Auteur: Herman Martens

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *