Groeiende belangstelling tweedehands kleding

OMMEN – Steeds meer mensen weten de plekken te vinden waar tweedehands kleding te koop is. In een tijd waarin weggooien als verspilling wordt beschouwd is hergebruik langzaam maar zeker aan het inburgeren. Aangemoedigd door tv-spotjes is tweedehands kleding niet langer uitsluitend voor de minder bedeelden, maar voor iedereen die het goed voor heeft met de wereld. Dat de portemonnee er baat bij heeft lijkt slechts een prettige bijkomstigheid; de koper van tweedehands kleding kiest veelal heel bewust.

Als begin volgende maand De Kledingbank Ommen weer een kledingbeurs organiseert, kunnen ze alvast op een grote toeloop rekenen. Tijdens deze beurs in de Carrousel in Ommen gooit De Kledingbank haar deuren open voor iedereen die belangstelling heeft. Al vanaf 1 euro worden hier tweedehands kledingstukken verkocht die nog zeker een extra ronde meekunnen. Wie contant geld meeneemt kan er zijn slag slaan, pinnen is niet mogelijk. Doel van deze beurs is ruimte maken voor de herfst- en wintercollectie, maar het is ook goed om te weten dat de opbrengst naar gezinnen met een smalle beurs zal gaan.

Het is niet de eerste keer dat de Kledingbank een beurs als deze organiseert. De voorgaande succesvolle editie van begin februari dit jaar, trok meer dan 200 enthousiaste bezoekers. De Kledingbank zorgt al jaren voor hulp en ondersteuning. Het is een plek waar mensen die wat minder te besteden hebben kleding en schoenen kunnen ophalen, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Dit initiatief is niet alleen gaande in Ommen, maar ook Hardenberg en Nieuwleusen hebben een dergelijke voorziening. Mensen die dit extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken, kunnen zichzelf aanmelden, maar zij kunnen ook worden doorverwezen via bijvoorbeeld de Voedselbank, Vluchtelingenwerk, de gemeente of Raad & Recht. Dankzij De Kledingbank en haar vrijwilligers kunnen mensen die het financieel wat minder voor de wind gaat nog steeds rekenen op de basisbehoefte van nette en schone kleding. De Kledingbank is een ideële instelling gericht op duurzaamheid, onderlinge samenwerking en verbinding. Natuurlijk helpt eenieder mee die tijdens de beurs kleding koopt, maar De Kledingbank zoekt ook altijd nog extra vrijwilligers om kleding te sorteren en om cliënten te ondersteunen.

Bronnen: De Kledingbank Ommen, De Ommenaar, Vechtdal Overijssel

Auteur: Judith Odink

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *