Vooruitblik gemeenteraad Hardenberg

Vanavond komt de gemeenteraad van Hardenberg bij elkaar voor een oriënterende ronde.

De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met de verlening van de omgevingsvergunning voor de zand- en grindverwerking op het terrein van de firma Slaat in Sibculo. Dit voorgestelde besluit volgt op een uitgebreide inspraak- en beoordelingsprocedure.

Op 13 september 2022 verklaarde de raad geen bedenkingen te hebben tegen het ontwerp van dit plan, ondanks dat de activiteiten met grind niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het ontwerp van de verklaring van geen bedenkingen en de ontwerp-omgevingsvergunning lagen vanaf 20 oktober 2022 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze periode zijn er drie zienswijzen ingediend.

De zienswijzen hebben geleid tot een aantal wijzigingen in verschillende documenten en een geactualiseerde ruimtelijke onderbouwing. Na beoordeling van de zienswijzen en de melding Activiteitenbesluit is geconcludeerd dat de omgevingsvergunning kan worden verleend.

De gemeenteraad is vanwege de ingediende zienswijzen opnieuw gevraagd in te stemmen met de verlening van de omgevingsvergunning. De gemeenteraad wordt voorgesteld het volgende te besluiten:

  1. de notitie zienswijzen t.a.v. de ontwerp verklaring van geen bedenkingen en de ontwerp-omgevingsvergunning vast te stellen;
  2. te verklaren geen bedenkingen te hebben in het kader van de aanvraag om omgevingsvergunning
    voor het ruimtelijk mogelijk maken van een inrichting voor het wassen van grind, de opslag hiervan
    en het verhandelen van zand en grind afkomstig van elders en het (om)bouwen van de installatie en
    voorzieningen die hiervoor nodig zijn op het perceel plaatselijk bekend Gemeente Hardenberg,
    kadastraal bekend Ambt-Hardenberg, sectie G, nummer 2962 (op het perceel Sibculoseweg
    tegenover villapark de Vlegge in Sibculo);
  3. de verklaring van geen bedenkingen te ondertekenen en deze te verzenden naar het college van burgemeester en wethouders

De vergadering die vanavond om 19.00 uur begint is live bij te wonen in de raadzaal van het gemeentehuis in Hardenberg en kan online worden gevolgd via deze link: vergadering raad Hardenberg. Ook kan de vergadering later worden teruggekeken. In de uitzending van Vechtdal Politiek op NOOS FM van vrijdag 28 juni zal teruggeblikt worden op deze vergadering.

Auteur: Arjen Roelofs, Vechtdal Politiek