Voetballende vrouwen komen graag naar Gramsbergen

Op vrijdag 14 juni brandt het Internationale Vrouwenvoetbal Toernooi op ‘ t Hooge Holt in Gramsbergen weer los. Voorzitter Hidde Hamberg verwacht dat het weer een geweldig spektakel zal worden. “Het is voor de 27ste keer en het is echt een uithangbord van onze geweldige club.”

Hidde Hamberg is al enkele jaren betrokken bij dit grote evenement. “Op dit moment hebben we 43 inschrijvingen binnen, maar omdat er nog clubs misschien nog kunnen afvallen in verband met nacompetitie verwachten we dat zo’n veertig teams mee zullen doen. Ze komen uit het hele land, van Koudekerke (Zeeland) tot aan Heerenveen. Er doet zelfs een Duits team mee, uit Dortmund komt BV Victoria Kirchderne.”

Terwijl Hidde enthousiast vertelt over het toernooi zijn enkele vrijwilligers bezig om de geluidsinstallatie in orde te maken, want Gramsbergen is volgens Hidde een fantastische club. “Ik voetbal zelf ook in het zesde en ben al vanaf mijn zevende lid. Ik ben nu 33 jaar, dus dat is best wel lang. Ik ben dan voorzitter en ben heel veel aan het delegeren. Eigenlijk kwam ik in een gespreid bedje. Aan de andere kant: iedereen weet wel wat hij moet doen. We hebben gewoon een geweldig team met heel veel vrijwilligers. Ik moet gewoon zorgen dat het draaiboek up to date is en de vergaderingen inplannen. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt mochten er vragen zijn. Ik vind het tot nu toe mooi werk.”
Op vrijdag spelen de teams de eerste poulewedstrijden, die op zaterdag verder worden afgewerkt waarna later op de dag de finales volgen. “We hebben drie verschillende poules, allemaal op niveau. Hoog, midden en laag. Op zondag is er een gezellige afsluiting en kijken we in de kantine naar het EK waar Nederland de eerste wedstrijd speelt.”

Horeca
Hidde Hamberg heeft natuurlijk nog wel iets in zijn hoofd zitten, wat hij graag anders ziet. “De horeca zou ik wel wat meer aandacht willen geven. Het is nu alleen maar patat wat de klokt slaat. Ik denk dat daar nog wel wat winst uit valt te halen. We hebben nu wat foodtrucks staan, want je wilt niet alleen maar patat eten.”
De teams overnachten in de huisjes van ’t Hooge Holt of in het tentenkamp. “Van tevoren moeten ze aangeven waar ze willen overnachten. Wij hebben 50 huisjes in de aanbieding.” Vroeger deden er vaak meerdere teams mee uit het buitenland, nu is dat wat minder. “Cor van Dalen regelde dat vroeger, maar die doet het niet meer. Nu proberen we via Instagram clubs te benaderen.”

Auteur: Bart Nijstad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *