Feestweek Bergentheim van start

Vandaag, maandag 17 juni, barst het feestgedruis in Bergentheim (ter plekke beter bekend als Banthum) weer los. Lokale feesten zijn heel belangrijk voor het platteland. Die ene feestweek is het sociale bindmiddel voor de rest van het jaar. Het hele dorp kijkt er naar uit. Er is voor jong en oud van alles te doen. Het is daarbij de kunst om het iedereen zoveel mogelijk naar zijn zin te maken met beperkte middelen en daar lijkt de organisatie ook dit jaar weer in geslaagd.

De maandagavondtijdens de feestweek 2024 wordt weer gevuld door Shantykoren, een fenomeen dat met name hier in het oosten erg populair is. De Moscoufieten uit Bergentheim en De Kloosterzangers uit Sibculo geven dan met ruim honderd zangers een concert, waarvan het succes nu al vast lijkt te staan. Het belooft een prachtige muzikale avond te worden, met weemoedige herinneringen aan vervlogen tijden en woelige baren.


Dinsdag is het bingo time. Opvallend zijn de fraaie prijzen: voor de kinderen is de hoofdprijs een elektrische step en voor de ouderen is dat een heuse elektrische fiets. Deze avond hebben ze niet 1 maar 2 bingomasters weten te strikken en wel ‘Gait Barend & Seine van Dorp’. Met grappige anekdotes en veel gezelligheid zullen ze deze bingoavond gaan vullen.


Woensdag is er spuitvoetbal, voor de jeugd van het basis- en het voortgezet onderwijs.  Als er, zoals verwacht, meer teams zich aanmelden dan er plaats is worden lootjes getrokken want er is ruimte voor maximaal 32 teams. De winnaar van vorig jaar speelt automatisch mee.

De zomeravondmarkt gaat weer plaatsvinden op en rondom het Bastingplein. Het moet een gezellige boel worden, met veel standhouders en plaatselijke ondernemers. Ook de brandweer en andere lokale instellingen zorgen deze avond voor onderhoudende activiteiten. Speciale aandacht gaat uit naar de vereniging “Ambachten van Vrogger en Noew” uit Nijverdal, met bijzondere demonstraties. Bergentheim zou Bergentheim niet zijn als ook deze avond niet in feeststemming zal worden afgesloten met een drive-in show van DJ Hoempa Henk voor een gezellige afterparty.


Vrijdagavond is er weer de traditionele Banthumloop. Starttijden zijn 500m: 17.15 uur, 1000m: 17.30 uur, 1500m: 17.45 uur, 5 km: 18.30 uur en 10 km: 19.30 uur en de estafetteloop.


En tenslotte natuurlijk zaterdag! Dan gaan alle remmen los en wordt het groot feest! Vanaf 13.30 uur start het KOM OK Festival. Heel veel livemuziek, en veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden, variërend van een Formule 1 simulator tot een ouderwetse draaimolen.
Het KOM OK festival is echt een festival waar voor jong en oud veel te beleven is!

Naar goed gebruik wordt de avond met veel muziek afgesloten. De bands die er spelen zijn Face Charm, Five and Dime, Ol’deezer en als afsluitende act Broadway (vanaf 21.30 uur). Tussendoor draait De Mannes Amateur en de Bauers de grootste hits van eigen bodem.

Door Bart Nijstad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *