Finale van Bruchterveld’s open

Spannende Finale van Bruchterveld’s Open: Mans Ekkel Bekroond als Kampioen

Onder grote belangstelling van inwoners van Bruchterveld, vrienden en familie, werd donderdagavond de finale gespeeld van Bruchterveld’s Open in de Heujmansbelt.

Spannende partij

De avond begon met een spannende partij tussen Albert Jan Altena en Mans Ekkel. De strijd was spannend, maar Albert Jan wist met een nipte overwinning van 4-3 de winst binnen te halen. De andere finalisten, Alwin Huisjes en Geja Drenthen, betraden vervolgens de arena. Alwin, die in de voorrondes indruk had gemaakt met zijn spel, kreeg de keu ditmaal niet goed achter de bal en verloor kansloos tegen de overtuigend spelende Geja met 1-4.

In de daaropvolgende partij kwam Alwin beter uit de startblokken tegen Mans Ekkel, maar was toch niet opgewassen tegen de degelijke stoten van Mans, die met 4-2 won. Met beide hun eerste partij gewonnen, stonden Geja Drenthen en Albert Jan Altena tegenover elkaar. Geja zette zijn sterke spel voort en behaalde een royale overwinning van 4-1.

Albert Jan moest gelijk blijven staan om het op te nemen tegen Alwin. Deze keer liet hij duidelijk het geluid van stotende biljartballen horen en won met 4-1. De laatste partij zou de beslissing brengen. Op de tribune werd al druk gerekend, maar net zoals soms bij voetbal, zat het venijn in de staart.

Geja Drenthen, met twee overwinningen en 8 punten, nam het op tegen Mans Ekkel, die 7 punten had. Wat bij Mans allemaal lukte, ging bij Geja net mis. Mans won overtuigend met 4-0, bracht zijn totaal op 11 punten en werd daarmee de onbetwiste winnaar van de avond en het toernooi. Door dit resultaat eindigde Geja niet als tweede, maar moest hij die positie afstaan aan Albert Jan Altena.

Verrassend maar geslaagd

Voorzitter Jan Flier had de eer om alle deelnemers toe te spreken. Hij prees het toernooi als zeer geslaagd, met veel belangstelling, soms verrassende en overtuigende uitslagen, en uiteindelijk Mans Ekkel als winnaar. Hij mag zich een jaar lang kampioen van Bruchterveld’s Open noemen.

Jan bedankte ook de organisatie, waarbij Harry Bolks dit jaar voor het eerst het voortouw had, en de vrijwilligers van de Heujmansbelt die de spelers en het publiek van hapjes en drankjes voorzagen. Alles tot grote tevredenheid. Volgend jaar is er vast weer een Bruchterveld’s Open.

Auteur: Arjen Roelofs