Cor Ploeg 2e dirigent CMK Asaf Dedemsvaart

Na Martin Bulthuis, Joh. W. Pots en Geurt Souman is Cor Ploeg uit Apeldoorn door het bestuur van het Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart benoemd als 2e dirigent.

Opleiding

Cor Ploeg (1971) ontving zijn orgellessen van Jan Zwanepol en Harry Hamer en behaalde in 1995 aan het Conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen zijn diploma hoofdvak Orgel. D

Daarnaast studeerde hij daar de bijvakken Piano, Koordirectie, Kerkmuziek en Gregoriaans. Voor zijn verhuizing naar Apeldoorn was Cor meer dan twintig jaar organist van de Grote Kerk te Genemuiden.
Sinds zijn zeventiende jaar is Cor verbonden als dirigent van vele koren. Op dit moment is hij dirigent van een gemengd koor, een mannenkoor en een kinderkoor. Met dit kinderkoor dirigeerde Cor vorig jaar het grootste kinderkoor van Nederland.

Lespraktijk

Naast zijn werk als dirigent heeft Cor samen met zijn vrouw, de violiste Katja Vinogradskaya, een grote lespraktijk. Buiten deze werkzaamheden treden zij vaak op samen met hun kinderen in de bezetting piano, 1e en 2e viool, altviool, cello en contrabas.

Concertreizen brachten Cor naar Duitsland, Engeland, Duitsland en Amerika. Als koorbegeleider is Cor een veelgevraagd musicus. Cor schrijft muziek voor koor, ensemble en klein orkest.

Naast zijn drukke muzikale werkzaamheden is Cor eigenaar vaan een online ticketkantoor en mede-eigenaar van een Oekraïens personenvervoersbedrijf.

Auteur: Ben Harms ASAF

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *