‘Wat laat je achter?’ Expositie van werk leerlingen De Maat in Ommen

Van 9 juli t/m eind augustus wordt er bijzonder werk geëxposeerd bij HardenbergArt in het LOC+ gebouw te Hardenberg. Leerlingen van Praktijkonderwijs De Maat in Ommen hebben onder leiding van kunstenares Irma Horstman en met ondersteuning van Bureau Kreativiteit (Ommen) artistieke werkstukken gemaakt, voornamelijk van materialen die gewoonlijk worden weggegooid. Door dit wegwerpmateriaal en afgedankte spullen een aantal weken op te sparen werd pas duidelijk hoeveel we achteloos kopen en weggooien.

Creativiteit

Met veel fantasie en creativiteit zijn er interessante sculpturen ontstaan en de leerlingen zijn trots op dit resultaat, getuige een van hen: normaal ben ik hier helemaal niet goed is maar hier ben ik heel tevreden over! Het project ‘Wat laat je achter’ is bedoeld als een langlopend proces; op het schoolplein komt een groot object waaraan de komende jaren nieuwe onderdelen kunnen worden toegevoegd door leerlingen zodat er van iedereen iets tastbaars achterblijft. Tevens dient het als bewustwording van de hoeveelheid overbodige artikelen die veel mensen kopen. De vraag die de leerlingen zichzelf stellen is: welke conclusies zouden toekomstige archeologen trekken bij het vinden van deze spullen uit onze tijd?

U bent van harte welkom om deze expositie te bezoeken!

HardenbergArt, LOC+, Parkweg 1a4 7772 XP Hardenberg. Expositie ‘Wat laat je achter?’ 9 juli t/m 31 augustus. Dagelijks te bezichtigen tijdens de openingsuren van het LOC+. www.hardenbergart.nl info@hardenbergart.nl

Auteur: HardenbergArt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *