Streekomroep brengt sport op de radio

DeltaFM, NOOS en RTV Vechtdal gaan als gezamenlijke omroepen na de zomer starten met een sportprogramma: de Sport-Tribune. Dit radioprogramma, dat op alle drie de omroepen tegelijkertijd zal worden uitgezonden, richt zich niet alleen op voetbal, maar biedt een podium aan een breed scala aan sporten uit de regio. Het is de eerste gezamenlijke activiteit van deze omroepen die op 1 januari a.s. één streekomroep gaan vormen.

Een nieuwe samenwerking

De drie omroepen hebben de handen ineengeslagen om de lokale sportbeleving een impuls te geven. Vanuit de achterban werd regelmatig gevraagd wanneer het sport programma van start zou gaan. Maar uitgangspunt voor de gezamenlijke omroepen was dat eerst de afspraken helder moesten zijn en duidelijk was of het programma inhoudelijk goed kon worden gemaakt. Dat betekent onder andere dat er wekelijks voldoende technici en presentatoren beschikbaar moeten zijn. We zijn trots te kunnen melden dat na de bijeenkomst van 18 juni hierin duidelijkheid is gekomen zodat we nu echt kunnen beginnen!

Door de krachten te bundelen, hopen we als gezamenlijke omroepen een groter bereik te creëren en meer luisteraars te trekken.

“Met Sport-Tribune willen we laten zien dat er in onze regio veel meer gebeurt dan alleen voetbal,” zegt de hoofdredacteur van de nieuwe streekomroep. “Van handbal tot korfbal, van atletiek tot zwemmen – alle sporten kunnen een plek krijgen in ons programma. We willen de diversiteit van het regionale sportaanbod in de schijnwerpers zetten.”

Sportverenigingen worden betrokken

Om het programma zo breed mogelijk te maken, zullen sportverenigingen in de regio de komende periode worden geïnformeerd. De redactie van Sport-Tribune is al druk bezig met de voorbereidingen. “We gaan contact opnemen met mensen van allerlei sportverenigingen,” vertelt een van de redacteuren. “We willen hun verhalen horen en die delen met onze luisteraars. Zo krijgen niet alleen de grote clubs, maar ook de kleinere verenigingen de aandacht die ze verdienen.”

Uitwerking en toekomst

De opzet van het programma wordt de komende maanden verder uitgewerkt. De redactie werkt aan een format dat zowel informatief als vermakelijk is. Luisteraars kunnen wekelijks interviews, live verslagen van wedstrijden en achtergronden bij het sportnieuws verwachten.

“Ons doel is om een dynamisch en interactief programma neer te zetten,” zegt een van de presentatoren van Sport-Tribune. “We willen de luisteraars betrekken bij het programma, bijvoorbeeld door hen te laten stemmen op de ‘Sporter van de Week’ of door live in te bellen tijdens de uitzending.”

De start van Sport-Tribune na de zomer markeert een belangrijke stap voor de nieuwe streekomroep. Het programma belooft een vaste waarde te worden in de sportbeleving van de regio, waarbij de samenwerking tussen de drie omroepen niet alleen voor een breed sportaanbod zorgt, maar ook de lokale gemeenschappen dichter bij elkaar brengt.

Voor meer informatie en updates over Sport-Tribune, kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Auteur: Arjen Roelofs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *