Engeland in de ban van de Vechtdalrally

De 2024 editie van de Vechtdal Rally staat weer voor de deur en de eerste proef wordt gehouden in Engeland. Ook dit jaar zijn er bij de Vechtdal Rally weer gratis toegankelijke klassementsproeven (4 stuks) en een gratis toegankelijk serviceterrein aan de Noorwegenweg in Hardenberg.

Over de Vechtdal Rally

De verkenning vindt plaats op vrijdag, zodat de zaterdag volledig in het teken kan staan van rijden op snelheid.

De rally bestaat dit jaar uit 10 klassementsproeven, twee lussen van 4 proeven, gevolgd door een lus met twee afsluitende proeven. De proeven spelen zich dit jaar af rondom Hardenberg en Coevorden. De totale afstand van de rally bestaat uit maar liefst 127,56 kilometer tegen de klok, tegenover 123,82 kilometer verbindingsroutes. Dat betekent dus meer snelheid en minder verbinden.

De proef in Engeland

De eerste proef, Engeland, is 13,66 kilometer lang en bevat een slow zone. Engeland, dat lijkt een internationaal deel, maar niets is minder waar. Engeland is een buurtschap in de gemeente Hardenberg. De buurtschap ligt ten noorden van de stad Hardenberg, dicht bij de buurtschap Ane. Hoewel een deel van de buurtschap minder makkelijk te bereiken is op de racedag, wordt er altijd vol enthousiasme uitgekeken naar dit evenement.

De organisatie steunt de buurtvereniging en meerdere buurtbewoners komen tijdens de racedag bij elkaar voor een drankje en een gezellige bbq en om samen naar de rally te kijken.

Meer informatie over de Vechtdal Rally

De Vechtdal Rally is één van de 6 Rally’s in Nederland welke meetellen voor het Open Nederlands kampioenschap. Het infoblad voor het publiek is te downloaden op de website van de Vechtdalrally. [link]

Auteur: Arjen Roelofs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *